fbpx
Сьогодні
09:26 28 Лис 2018

США будуть мати розмову з ЄС про закриття Північного потоку-2 через агресію РФ в Азові, - Держдеп

Держдеп США висловлює свою підтримку Україні і сподівається, що Європа відмовиться від газопроводу Північний потік-2.

Про це під час брифінгу розказала офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойєрт.

Відповідаючи на питання про те, що далі робитимуть США після подій на Азовському морі, зважаючи на те, що Росія відмовилась від прямих переговорів з Україною, Нойєрт повідомила, що найближчим часом США проводитимуть додаткові обговорення з Європейськими союзниками.

"Тепер одна з речей, які, я думаю, ви побачите в найближчі дні і тижні, – це додаткові обговорення, які уряд США вестиме з європейськими союзниками. І одна з речей, які ми хотіли б бачити, – це наші європейські союзники, які роблять більше, щоб допомогти Україні", – сказала вона.

Вона запевнила США займають дуже сильну позицію підтримки України.

"Ми хотіли б, щоб і інші країни робили більше. Це те, що закріплено в нашій Стратегії національної безпеки: заохочувати інші країни допомагати одна одній у всьому світі, щоб Сполучені Штати не, я не хочу сказати, брали на себе тягар, але щоб Сполучені Штати не займались цими питаннями головним чином самотужки", – пояснила Нойєрт.

Вона одразу заявила, що уряди Європейських країн можуть накласти санкції на Росію за її дії в Криму і на Донбасі.

Вона також повідомила, що одним із предметів обговорень є газопровід Північний потік-2.

"Північний потік проповзає через кілька цих країн. І, я думаю, Європа має спитати себе, чи є Північний потік чимось, що вони хочуть продовжувати, бо він допомагає російському уряду, і, чи це та підтримка, яку вони хочуть надати російському уряду, продовжуючи підтримувати Північний потік-2", – заявила Нойєрт.

Як повідомлялось, будівництво газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море вже почалося і, як очікується, буде завершене до кінця 2019 року.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Нагадаємо, 25 листопада військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

В результат росіяни захопили три кораблі й поранили 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи.

За результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просив Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

У зв'язку із ситуацією на Азовському морі Збройні Сили України привели у повну бойову готовність.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: