fbpx
Сьогодні
12:22 27 Лис 2018

Європі слід ввести жорсткіші санкції проти Росії за атаку на Азові, - соратник Меркель

Фото Reuters

Європі, можливо, слід ввести більш жорсткі санкції проти Москви після захоплення українських кораблів з екіпажами в Азовському морі.

Про це заявив соратник канцлера Ангели Меркель, голова Комітету Бундестагу з зовнішньої політики Норберт Реттген, передає Reuters.

"Європі може знадобитися запровадити жорсткіші санкції проти Москви після того, як Росія захопить три українські військово-морські судна та їх екіпажі", – заявив Реттген.

Зазначається, що до цього Меркель телефонувала президенту України Петру Порошенку і у розмові наголошувала, що має відбутися деескалація в ситуації в регіоні.

Видання відзначає, що запровадження нових санкцій проти компаній та фізичних осіб РФ був би один з реальних варіантів для ЄС в даному випадку.

Нагадаємо, 25 листопада військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

В результат росіяни захопили три кораблі й поранили 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи.

За результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просив Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

У зв'язку із ситуацією на Азовському морі Збройні Сили України привели у повну бойову готовність.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: