fbpx
Сьогодні
18:18 27 Лис 2018

4 затриманих українських моряків поранені, один із них - у тяжкому стані

У Києві за дорученням Президента відбулася міжвідомча спеціальна нарада щодо координації зусиль із надання правової, психологічної та соціальної допомоги затриманим РФ українським морякам і їхнім родинам.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"За дорученням Президента Порошенка разом з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою, представниками ВМС, МінТОТ, МЗС, керівництвом Меджлісу, представниками неурядових організацій, що опікуються правами людини, провели спеціальну нараду для координації наших зусиль з надання правової, психологічної, соціальної допомоги родинам моряків і самим заручникам", – зазначила вона.

В ці години в окупованому Криму тривають судилища над захопленими росіянами в Азові моряками. За дорученням Президента…

Posted by Iryna Gerashchenko on Tuesday, November 27, 2018

Перший віце-спікер підкреслила, що зараз важливо встановити місце утримання всіх полонених моряків і з'ясувати інформацію щодо стану їхнього здоров'я, а також боротися за допуск до них лікарів, адвокатів та їх звільнення.

Водночас перший віце-спікер уточнила, що четверо затриманих моряків мають поранення, один із них – у тяжкому стані.

"Ми бачимо підлість Кремля, який не надавав інформацію, в тому числі через офіс омбудсмена, про стан здоров'я і утримання хлопців. За нашою інформацією, четверо із захоплених мають поранення, один із них – у тяжкому стані. Окупанти не до всіх допускають адвокатів. І судячи з провокаційного відео, запущеного в мережу, де хлопців примушують щось читати з листка, до них застосовували незаконні методи тиску", – наголосила Геращенко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: