fbpx
Сьогодні
14:21 26 Лис 2018

Китайський вчений заявив, що зміг генетично модифікувати 2-х новонароджених дітей від ВІЛ-інфекції

Китайський учений Хі Цзянькуй заявив, що йому вдалося провести маніпуляції з генетичним кодом двох малят.

Про це повідомляє Assosiated Press.

За його словами, він намагався на генетичному рівні привити людині імунітет від ВІЛ, за словами вченого ця хвороба є великою проблемою у Китаї.

Сам Хі Цзянькуй є взагалі американським вченим китайського походження, але робота з генетичної модифікацій людей заборонена у США, тому свої експерименти він вирішив проводити у Китаї.

Цзянькуй зазначив, що він вніс зміни до ембріонів семи пар, одна з яких в результаті народила двох дівчаток-близнят.

Вчений вибрав пари, де чоловіки мають ВІЛ, а жінки – немає.

Assosiated Press відзначає, що поки немає незалежних підтверджень словами Хі: дослідження не було опубліковано в журналі, а сам вчений розповів про це лише на словах – організатору конференції зі зміни генів і редакції агентства.

Багато опитаних Assosiated Press вчені розкритикували роботу. Одні відзначили, що це неетично, а інші – передчасно з точки зору науки.

Assosiated Press отримала від Хі матеріали по цій роботі і передала їх низці вчених. Вони відзначили, що наявних тестів недостатньо, щоб визначити, чи спрацювали генетичні модифікації чи ні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: