fbpx
Сьогодні
16:55 26 Лис 2018

ФСБ в неділю затримала 24 українських моряки, - Москалькова

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що російські спецслужби в неділю затримали 24 українських моряка.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Вона уточнила, що "їх всього 24 особи" (українські ВМС заявляли, що на затриманих суднах перебувають 23 моряки), пише російське видання.

"Троє моряків перебувають у першій керченської лікарні, лікарі не ставлять стан важким, але, безумовно, поранення є поранення, і дуже важливо, щоб їм була надана кваліфікована допомога, і така надається", – стверджує вона.

Як заявила Москалькова, з членами екіпажу проводяться "процесуальні дії, пов'язані з встановленням обставин цієї справи".

Російська сторона продовжує наполягати на тому, що українські моряки порушили кордон РФ.

"Якщо в акваторію заходить військове судно, то це, звичайно, не просто порушення кордону, це суспільно-небезпечне діяння, яке вимагає особливої ​​кваліфікації і розгляду", – зазначила Москалькова.

У свою чергу, голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв вже заявив, що затримані поблизу Керченської протоки члени екіпажів українських військових катерів постануть перед судом.

"Кораблі (ВМС України) доставили до Керчі. Екіпажі арештовані і будуть притягнуті до суду, капітани і особовий склад будуть належним чином покарані", – цитує Бондарева в понеділок його прес-служба.

На думку сенатора, застосування Росією зброї відносно військових кораблів України є "абсолютно правомірним, оскільки вони порушили державний кордон".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: