fbpx
Сьогодні
14:03 25 Лис 2018

Закони про розмитнення авто на єврономерах набули чинності, на кордонах черги через відсутність фахівців

У неділю, 25 листопада, набули чинності закони про розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією №8487 і №8488.

Про це повідомили у парламентській газеті Голос України.

Закон №8487 змінить модель акцизного податку, зокрема, запровадить базові ставки акцизу.

Для нових авто з бензиновим двигуном до 3000 кубічних см базова ставка складе 50 євро, для більш ємних двигунів – 100 євро. Для дизельних авто до 3500 куб. см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних – 150 євро.

Зазначається, що до базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта. В першому випадку його величина залежить від обсягу, у другому – від віку транспортного засобу.

Цей закон передбачає пільговий період для легалізації автомобілів на іноземних номерах. Другий документ регламентує адміністративну відповідальність за порушення термінів розмитнення.

Слід зазначити, на прикордонних пунктах пропуску для в'їзду на територію України виникли черги. Очевидці повідомляють, що пропуск авто та навіть рейсових автобусів ускладнений через нові процедури розмитнення автомобілів, пише УНН.

Митники підтверджують, що основна причина колапсу — набуття чинності нових правил розмитнення авто.

Про величезні черги на кордоні з Польщею повідомляють у соціальних мережах.

"Жодне авто не заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу еквівалентну сумі розмитнення. Але є ще одне але. Люди говорять про безвихідну ситуацію і не знають що робити. На дворі морозно, а в автівках є і діти", — повідомляє група Рідна Україна про ситуацію на прикордонних пунктах пропуску на Волині.

Повідомлення про черги почали з'являтися після опівночі. За словами очевидцях на деяких пунктах пропуску прикордонники запровадили посилену охорону.

Також митники пояснили, що підтверджувати вартість авто, за новим законодавством, має відповідний працівник, що спеціалізується на визначені тарифів, а такі працюють на більшості пунктів пропуску тільки вдень. І не дивлячись на те, що інструкцію про роботу у відповідності до нових законодавчих норм, на митних пропусках отримали раніше, роботу не було змінено. Очікується, що після 11 години поступово почнеться процедура розмитнення авто у відповідності до законодавства. Однак, самі митники не впевнені, що всі громадяни України будуть готові заплатити суму передбаченого законом грошового внеску. У випадку, якщо громадянин України з якихось причин не може сплатити необхідні кошти, то йому оформлюється карта відмови для повернення до країни з якої він намагався завести авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: