fbpx
Сьогодні
13:29 25 Лис 2018

В ГПУ повідомили про перебіг розслідування вбивства Гонгадзе

Головне слідче управління Генпрокуратури перевіряє на причетність до умисного вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе значне коло вищих посадових осіб України.

Наразі проводиться низка комплексних експертиз, йдеться у відповіді ГПУ на запит Радіо Свобода.

"Слідчим шляхом перевіряється на причетність до вчинення злочину значне коло вищих посадових осіб України… На теперішній час будь-кому з вищезазначеного кола осіб повідомлення про підозру не оголошувалися. Водночас касаційне оскарження вироку Олексія Пукача – виконавця вбивства Георгія Гонгадзе – унеможливлює слідству з'ясування остаточної кваліфікації дій замовників та організаторів злочину", – зазначається у листі.

Генпрокуратура також підтвердила, що Олексій Подольський, який раніше також проходив у справі Гонгадзе як потерпілий (його викрали, вивезли до лісу поблизу Прилук і побили), у цьому провадженні потерпілим не визнається.

Журналіст, засновник Української правди Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Через кілька місяців в лісі в Київській області було знайдено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, належало журналістові. За вбивство Георгія Гонгадзе засудили до довічного ув'язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, і засуджені до різних термінів позбавлення волі колишні співробітники міліції Микола Протасов, Валерій Костенко і Олександр Попович.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: