fbpx
Сьогодні
14:18 25 Лис 2018

Нові ДБН: для людей з порушеннями слуху звукову інформацію у громадських місцях будуть дублювати табличками

Згідно із новим державними будівельними нормами (ДБН), для людей з порушеннями слуху будуть дублювати текстом важливу звукову інформацію в громадських місцях.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Зокрема, звукові оголошення та сповіщення мають дублюватися спеціальними знаками обо текстами, аби люди із порушеннями слуху могли безпечно та зручно орієнтуватися у просторі.

"Сьогодні порушення слуху мають близько 10% українців. І існуюче середовище, в якому вони проживають, практично не адаптоване до їх потреб, створює значні незручності та обмеження", – сказав заступник глави міністерства Лев Парцхаладзе.

ДБН

Нові ДБН передбачають встановлення у вестибюлях громадських закладів екранів, інформаційних терміналів або табло з текстовим рядком. Також призначення приміщень та кімнат мають позначатися крупними та максимально освітленими знаками.

"Кабіни ліфтів мають бути оснащені текстовим чи відеозв'язком з диспетчером. Сигналізація про небезпеку повинна передбачати не тільки звукову, а і візуальну (світлову) інформацію в приміщеннях. Нові ДБН планується прийняти найближчим часом", – зазначили у міністерстві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: