fbpx
Сьогодні
22:23 24 Лис 2018

"Укрзалізниця" просить 111 млрд грн на пасажирські перевезення

В "Укрзалізниці" заявили, що потребують 111 млрд грн на покриття збитків від пасажирських перевезень та капітальні інвестиції у найближчі п'ять років.

Про це заявив директор з економіки і фінансів "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев, повідомляє офіційний сайт "Укрзалізниці".

За його словами, упродовж наступних п'яти років "Укрзалізниці" необхідно 111,4 млрд грн на покриття збитків від пасажирських перевезень і капітальні інвестиції в сектор.

"На наступні п'ять років "Укрзалізниця" потребує загалом понад 111 млрд грн на покриття збитків від пасажирських перевезень і на капітальні інвестиції в пасажирський сектор. У такий ситуації знизити тиск на вантажні перевезення могла б державна компенсація. Але зараз, після прийняття бюджету 2019, це питання знову відкладається на майбутнє», – сказав Рязанцев.

За його словами, Україна – чи не єдина країна світу, яка не отримує держаної підтримки транспорту. Цього року, як і минулого, "Укрзалізниця" зверталася до бюджетного та транспортного комітету ВР, Кабінету міністрів та Мінінфраструктури із клопотанням передбачити належні кошти для утримання та розвитку пасажирських перевезень.

"За останні роки нам вдалося покращити ситуацію зі станом рухомого складу, у тому числі завдяки його будівництву та реконструкції на Крюківському вагонобудівному заводі та в інших національних виробників. Але таких темпів оновлення явно недостатньо, адже зараз зношення пасажирських електровозів і тепловозів – 96%, вагонів – 92%", – розповів Рязанцев.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: