fbpx
Сьогодні
19:44 24 Лис 2018

Протести на Єлисейських полях: влада Франції звинуватила Ле Пен

Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер поклав відповідальність за зіткнення на Єлисейських полях у Парижі на лідера ультраправого "Національного об'єднання" Марін Ле Пен.

Про це передає AFP.

"Поліція зіткнулася з групами повстанців, які, зокрема, відреагували на заклик Ле Пен "і хотіли напасти на установи країни так само, як вони хочуть атакувати законодавців", – сказав міністр.

Ле Пен відкинула звинувачення, сказавши, що вона ніколи не закликала до насильства. За її словами, уряд намагається зробити її "козлом відпущення".

Кастанер заявив, що до пізнього ранку по всій Франції на протести вийшли 23 тис. осіб у порівнянні з приблизно 124 тисячами в минулу суботу.

Він додав, що 8 тисяч вийшли на вулиці в Парижі, і близько 5 тисяч – на Єлисейські поля. Поліція заарештувала вже 8 осіб за хуліганські дії.

Нагадаємо, що ось уже тиждень у Франції проходять масові акції протесту, пов'язані з рішенням влади підвищити в 2019-му податки на бензин і дизельне паливо. Мітингувальники в жовтих жилетах блокували дороги і спробували прорватися до президентського палацу. Правоохоронці застосували проти них сльозогінний газ.

За останньою інформацією, в ході акцій протесту у Франції постраждало більше 500 осіб, ще двоє загинули.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: