fbpx
Сьогодні
10:07 23 Лис 2018

Напад на Михайлика в Одесі: суд відпустив одного з підозрюваних під домашній арешт

Київський районний суд Одеси відпустив одного з підозрюваних у замаху на місцевого активіста Олега Михайлика Торніке Герасіна (Нагладзе) під цілодобовий домашній арешт.

Рішення було ухвалено при розгляданні клопотання прокуратури про продовження міри запобіжного заходу, передає Радіо Свобода.

Зазначається, що Герасін інвалід 1-ї групи. Він відсидів у СІЗО два місяці, упродовж яких і сам ув'язнений, і його родичі, і його захисник наполягали на неможливості утримання людини з інвалідністю в умовах одеського слідчого ізолятора.

Також про погані умови перебування у СІЗО інваліда заявив консул Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі, якого викликали до суду як свідка.

Двох інших підозрюваних Манучара Варшанідзе та Лашу Герасіна залишили під вартою 21 листопада 2018 року.

Під час засідання стало відомо, що кримінальне провадження про замах на Олега Михайлика об'єднали з іншим провадженням – про хуліганство в Одесі із застосуванням зброї влітку 2018 року. Мова може йти про конфлікт із громадською організацією "Лівий берег", так як слідчі заявили про причетність підозрюваних у нападі на Михайлика до цієї справи. Зазначається, що пістолет, який знайшли у квартирі одного з них під час обшуку, за даними правоохоронців використовувався саме в червні 2018 року.

Також Торніке Герасіна обвинувачують у виготовлені і використанні фальшивих документів.

Нагадаємо, що 25 вересня правоохоронці затримали трьох громадян Грузії за підозрою в причетності до нападу на одеського активіста Олега Михайлика.

Один з них Торніке Нагладзе (він же Герасин Торніке), за даними місцевих ЗМІ, є лідером серйозного злочинного угруповання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: