fbpx
Сьогодні
21:49 21 Лис 2018

У Будинку профспілок на Майдані Незалежності відкрили KFC: у соцмережах обурилися

KFC у Будинку профспілок на Майдані Незалежності. Фото: Oleksii Hodzenko

У центрі Києва у Будинку профспілок відкрили фаст-фуд KFC – ресторан швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із смаженої курятини. 

У соціальних мережах одразу обурилися, адже це паплюження пам'яті загиблих у ньому під час Революції Гідності.

"Мені цікаво, що сьогодні відкриття KFC в будівництві Профсоюзів, де згоріли люди під час Майдану – це такий злостивий акт цинізму? Смажені крильця у клярі? Серйозно", – написала у себе на Facebook Катерина Кобко.

Саме у Будинку профспілок 1 грудня 2013 року було створено Штаб національного спротиву. Окрім того, тут діяли кухня, головний шпиталь, пункт збору-роздавання теплого одягу, а також прес-центр. Багато іноземних журналістів працювали саме тут. На верхніх поверхах був медпункт, а ще – місце для ночівлі самооборонівців. Після півночі 19 лютого на верхніх поверхах Будинку профспілок почалася пожежа. Майдан тоді штурмували підрозділи внутрішніх військ, "Беркута" й СБУ. Поранених евакуювали в Михайлівський собор. На сьомому та другому поверхах загинули 25-річний Олександр Клітинський і 58-річний Володимир Топій. За даними Головного управління ДСНС у Києві, під час пожежі в столичному Будинку профспілок працівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій удалося врятувати 41 особу. Як установила тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування вбивств на Майдані, штурм Будинку профспілок здійснювався на вказівку тодішнього голови СБУ Олександра Якименка, його першого заступника Володимира Тоцького, керівника центру спецоперацій "Альфа" Олега Присяжного та керівника Антитерористичного центру СБУ Андрія Меркулова. Під час пожежі по лінії від Будинку профспілок до пам'ятника засновникам Києва – монумента Незалежності й консерваторії в ніч на 19 лютого утворилася вогняна завіса, яка захистила протестувальників від прицільних пострілів силовиків.

Мне интересно, сегоднешнее открытие KFC в здании Профсоюзов, где горели люди во время Майдана – это такой…

Posted by Катерина Кобко on Wednesday, November 21, 2018

https://www.facebook.com/kytsyuk/posts/10217887302677783?__xts__[0]=68.ARBiiZDVmvqomBp7eVJQPigtBs_nALt-hS2E90j99NyIzQii9eTQ8-9qEwhX-vKN9fU9aT8M4NUqAL-dS62gHXhIipKyUhIPY8HGe6_AnLenZg1zVqMbcc_XVEE4uVqV_vWVI-PuHqcYv1c4Zi63SYbkhec5-sJTGz-zfY-DUC98TAE_CJhvKGOLZtgDIITd4ASxPk8Zk8bFrlyg5A&__tn__=-R

Ну і на завершення Дня Гідності та Свободи.Коли в 2016-му році в Профспілках у Києві намагалися відкрити L`Kafa – ми…

Posted by Назар Приходько on Wednesday, November 21, 2018

На стінах з'явилися надписи "People died here", "Гідність?".

Fried chicken блд

Posted by Roman Sinicyn on Wednesday, November 21, 2018

О. Беркут з НГ пакує людей на Майдані.

Posted by Roman Sinicyn on Wednesday, November 21, 2018

Затримання активістів, що проводили акцію протесту проти відкриття смажених курчат KFC в будинку Профспілок. Апд. 6-х активістів затримали та доправили в райвідділок на Герцена. Адвокат Масі Наєм, якого представники Нацполіції забризкали газом, зараз з затриманими. Також з ними депутат Андрій Іллєнко.

Posted by Національний центр правозахисту on Wednesday, November 21, 2018

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: