fbpx
Сьогодні
12:50 21 Лис 2018

442 підозри, 9 вироків. Більшість злочинів проти Майдану уже розслідувані, – Горбатюк

Більша частина з 4700 злочинів проти Майдану уже розслідувані, повідомлено про підозру 442 особам, винесено 9 вироків.

Про це повідомив начальника управління спец розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає УП.

"На сьогоднішній день з тих 4700 злочинів, які розслідувалися слідчими, більша частина злочинів розкрита. Тобто встановлені обставини вчинення цих злочинів, в найкращому варіанті, який у нас є, встановлені і виконавці, і організатори та замовники, і пособники, у тому числі так звана середня ланка, через яких подавалися вказівки", – сказав він.

За словами Горбатюка, наразі перевіряється на причетність до цих злочинів понад 15 тисяч осіб, в тому числі правоохоронців.

"Повідомлено про підозру 442 особам, з них слідчими генпрокуратури – 298 особам. Щодо 279 осіб обвинувальні акти направлені до суду (з них слідчими – 158). Під вартою перебувають 13 осіб. Їх могло би бути набагато більше, але ви бачите неодноразові випадки зміни запобіжних заходів суддями навіть особам, які підозрювалися у вчиненні 3 убивств і 33 замахів на вбивство, і які після зміни запобіжного заходу у квітні 2017 року втекли з України", – сказав Горбатюк.

Він додав, що на сьогодні 52 особи визнані винними у злочинах проти Майдану.

"Щодо них ухвалені обвинувальні вироки. Призначено покарання. До позбавлення волі на сьогодні засуджено 9 осіб", – сказав представник ГПУ.

Він додав, що лише за останній рік повідомлено про підозру 42 особам.

"З них 5 прокурорам, 7 суддям, 24 правоохоронцям, серед яких 1 слідчий, та ще 5 тітушкам. До суду направлено 16 обвинувальних актів стосовно 34 осіб. За результатами розгляду судами ухвалено 4 обвинувальні вироки відносно 4 осіб. Стосовно 3 – це позбавлення волі", – сказав Горбатюк.

За словами представника ГПУ, безпосередньо за вбивства 73 мітингувальників повідомлено про підозру 56 особам – "починаючи від колишнього керівника держави і завершуючи рядовими правоохоронцями, які звинувачуються у застосуванні зброї чи побитті мітингувальників, що призвело до смерті".

Він відзначив, що при цьому його постійно питають, чому немає результатів.

"Здійснюється розслідування загалом 4700 епізодів вчинених злочинів. При цьому понад 4100 розслідується саме слідчими ГПУ. Зі штатом у 46 слідчих та галузевим відділом у 33 прокурори", – побідкався Горбатюк.

Він додав, що за цей час проведена велика робота.

"Результати є. Вони відчутні. Основна частина роботи на теперішній час проведена", – підсумував Горбатюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: