Новини

Заява: ЄБРР припиняє кредитування сонячної енергетики в Україні

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) припиняє фінансування проектів сонячної енергетики та подумує перестати кредитувати відновлювальну енергетику в Україні.

Про це повідомила старший банкір департаменту електроенергії банку Ольга Єрьоміна, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Зараз рахунок пішов на дні, коли банк може вирішити, що в подальшому з відновлюваної енергетики нових проектів він не буде робити. Щодо сонячної електроенергії ми вже вирішили, що нових проектів не беремо, щодо вітрової поки не прийнято рішення", – сказала вона.

За словами Єрьоміної, ЄБРР стурбований відсутністю значних кроків з боку парламенту щодо переходу від "зеленого" тарифу до інших, "більш раціональних методів" підтримки розвитку відновлювальних джерел енергії (ВДЕ).

"Боюся, що ми будемо не останньою ластівкою, яка перестане підтримувати проекти з відновлюваної енергетики, якщо не почнеться безпосередній плановий перехід на більш стійку систему підтримки ВДЕ-проектів", – додала вона.

Єрьоміна уточнила, що €250 млн, виділених ЄБРР в рамках програми USELF-III для проектів у сфері альтернативної енергетики влітку, в даний час майже вичерпані.

Нова програма фінансування для відновлюваної енергетики може розглядатися тільки після впровадження в Україні аукціонів, які дозволять знизити тарифи на енергію, вироблену ВДЕ.

Відзначимо, що ЄБРР має намір виділити від $2 млн до $4 млн в розробку інфраструктури проведення аукціонів при стимулюванні розвитку поновлюваних джерел електроенергії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше, але вже приємніше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

ЗСУ стабілізували росіян на Харківщині, ті просунулися до 10 км, – Зеленський на зустрічі з журналістами

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами повідомив, що Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію з… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Розвідувальні безпілотники рф можуть залітати у глибокий український тил, – ISW

Війська російської федерації можуть проводити розвідку за допомогою дронів у глибокому українському тилу через відсутність… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

У Києві вночі таки демонтували незаконний “храм-МАФ” УПЦ МП у буферній зоні ЮНЕСКО

У столиці в ніч проти 17 травня демонтували самочинний "храм-МАФ", який на території Національного музею… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на півночі Вовчанська проводять зачистку та не дають ворогу закріпитись

Українські захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися. Загалом минулу добу… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уведені обмеження: наслідки нічної атаки в окупованому Севастополі

Міноборони рф заявило, що вночі 17 травня територію росії і окупованого Криму нібито атакували 108… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.