fbpx
Сьогодні
13:22 20 Лис 2018

Всеукраїнська акція "євробляхерів": під Радою заблокували дорогу, перекрито трасу Київ-Одеса

У столиці під Верховною Радою власники автомобілів з іноземною реєстрацією влаштували акцію і перекрили рух по вулиці Грушевського.

Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції Києва, пише УП.

Зокрема, під будівлею Верховної Ради присутні близько 200 людей та близько 200 автомобілів з іноземною реєстрацією, які заблокували рух по вулиці Грушевського.

Лідер руху "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич написав у Facebook,  що акцію "Доступне Розмитнення – Геть Вік з Акцизу" почали по плану в 06:00.

Поліція Києва повідомила, що понад 800 правоохоронців забезпечують правопорядок під час акцій в урядовому кварталі.

"Зважаючи на те, що в урядовому кварталі через проведення заходів ускладнений рух транспорту, просимо водіїв врахувати цю інформацію та обрати інші маршрути слідування", – повідомили в поліції.

В Одесі близько двохсот автомобілів на єврономерах частково перекрили рух по Київській трасі, в районі КПП "Дачне", повідомляє місцеве видання "Думская".

Повідомляється, що учасники акції заблокували по дві смуги в кожному напрямку, вимагаючи накласти вето на законопроекти №8487 і №8488.

"Згідно з цими законами, при вартості автомобілів в 3 тисяч у.о ми повинні платити за розмитнення 3-4 тисячі у.о. Це багато ", – цитує видання власників автомобілів з єврономерами.

євробляхери

Рух "АвтоЄвроСила" анонсував всеукраїнську акцію непокори через норми закону 8487 і 8488.

Зокрема, учасники акції вимагають скасувати коефіцієнт віку для автомобілів з ЄС в розрахунку вартості акцизу, тому що, за ухваленими законами, чим "старше" автомобіль, тим вища ставка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: