fbpx
Сьогодні
Фото 19:57 20 Лис 2018

#Шукай: у Києві відкрили одинадцяту міні-скульптурку

Сьогодні у Києві відкрили одинадцяту міні-скульптурку проекту Шукай. Нею стала київська (скіфська) пектораль – дивовижна, таємнича й унікальна знахідка ХХ століття.

Побачити її бронзову копію можна у Києві, на вулиці Хрещатик, 15, в арці Київського Пасажу, що ближче до вулиці Марії Заньковецької.

«Хто її створив? Невідомо. Хто її носив? Невідомо. Що вона означає? Невідомо. Ювелірна прикраса, яка була зроблена невідомим майстром близько 2300 років тому. Ювелірна прикраса, яка була знайдена під містом Орджонікідзе (сьогодні – місто Покров) у 1971-му році Борисом Мозолевським, який, пліткують, отримав від країни за це наручний годинник. Ювелірна прикраса, оригінал якої розміщується у Музеї історичних коштовностей України, у Києві. Її приблизна вартість – десять мільйонів доларів, хоча вже були й пропозиції на порядок вищі», – розповідають автори проекту.

Композиція пекторалі відображає будову Всесвіту. В тому вигляді в якому його бачили наші пращури скіфи, пектораль має сакральний характер.

«Скіфська Золота пектораль є українським національним надбанням, шедевром світового мистецтва», – підкреслюють у Facebook-спільноті Шукай.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: