fbpx
Сьогодні
11:56 19 Лис 2018

У Києві 7 грудня представлять виставу "Номери" за п'єсою Сенцова, вже оголошено акторський склад

Вистава за мотивами п'єси Олега Сенцова "Номери" побачить світ у грудні. Прем'єра відбудеться в Києві на "Сцені 6" в приміщенні "Довженко Центр" 7 грудня.

Сюжет антиутопії "Номери" безпосередньо пов'язаний з долею її автора, незаконно ув'язненого в Росії українця Олега Сенцова, повідомляють організатори на сторінці Facebook.

Це розповідь про суспільство ув'язнених, яке намагається побороти свої страхи, здобути утопічну свободу, але продовжує бігти по колу. У утопічному світі номерів все підпорядковується суворій системі і верховному богу – Нулю. Десять героїв вже звикли весь час бігти по колу. У них немає права вибирати, як жити і кого любити. Вони існують за законом інерції, поки один з них не починає протестувати проти звичного порядку речей.

п'єса Номери

Режисер вистави – одна з найперспективніших представниць сучасного театрального мистецтва України Тамара Трунова. Режисер з 15 – річним досвідом. Працює в Академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра. У Манчестерському театрі The Royal Exchange Трунова здійснила постановку "The people are singing", що розповідає про вплив війни на Сході України на життя окремих людей. Цього року також здійснила постановку за п'єсою драматурга Наталії Ворожбит "Погані дороги".

Ініціатор постановки, генеральний продюсер кінокомпанії 435 FILMS Анна Паленчук в коментарі "Укрінформу" розповіла про акторський склад вистави.

"Запорукою успіху "Номерів" є гра у п'єсі справді зоряного складу українських акторів. Гра фантастичної Римми Зюбіної, що вже зіграла 50 ролей в театрі та понад 100 в кіно та телефільмах, улюбленця глядачів Андрія Ісаєнка ("Суботи" з "Кіборгів"), а також Валерії Ходос, Христини Синельник, Вікторії Авдєєнко, Віталія Ажнова, Володимира Кравчука, Міри Жучкової, Анни Кузіної, Дмитра Олійника, Руслана Коваля та Марії Заніборщ не залишить у залі байдужих", – зазначила Паленчук.

За словами ініціаторів і організаторів постановки, сам Сенцов чекає постановку "Номерів". Паралельно триває робота над однойменним фільмом за його сценарієм.

Постановку вистави здійснює кінокомпанія 435 FILMS, за підтримки Українського культурного фонду.

Квитки можна придбати тут.

Частину зібраних коштів спрямують на допомогу родині Олега Сенцова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: