fbpx
Сьогодні
20:17 19 Лис 2018

Протест навиворіт: у Саудівській Аравії жінки почали акцію проти мусульманського одягу

Жінки Саудівської Аравії почали протест проти традиційної арабської одягу (абая), що максимально закриває їх від поглядів сторонніх.

Жінки надягають її навиворіт, фотографуються і публікують у соціальних мережах.

Традиційна Абая чорного кольору і покриває все тіло, залишаючи на видноті лише обличчя, кисті рук і ноги. Раніше цього року наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммад бін Салман заявив, що жінки в країні не зобов'язані носити абаю, якщо одягаються «гідно й шанобливо», пише The Independent.

«Закони дуже ясні й обумовлені законами шаріату: жінки одягають пристойний, ввічливий одяг, як і чоловіки», – сказав Салман і додав, що рішення носити абаю приймає сама жінка.

Проте, багато жінок в країні заявили, що вони як і раніше відчувають себе зобов'язаними носити традиційний одяг, тому виник рух «абая навиворіт». Вони публікують свої фотографії в абаях, одягнених навиворіт, як мовчазне заперечення проти тиску, якого зазнають.

Активістка з Саудівської Аравії Амані Аль-Ахмаді вважає, що цей протест може допомогти у прийнятті значних змін для жінок в країні. «Вид інших жінок в вивернутих абаях створює солідарність між жінками і показує, що вони не самотні, – розповідає вона. – Це ще одна форма дегуманізації для жінок. Вона змушує жінок прикривати свої тіла, щоб вписатися в суспільство, і грати роль підпорядкованої чоловікові».

https://twitter.com/_Furyrogue/status/1062043839626649602

https://twitter.com/Nikkaal/status/1061480607929245696

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: