fbpx
Сьогодні
14:39 19 Лис 2018

Наступного тижня Константинополь затвердить текст Томосу для України

У Стамбулі 27-29 листопада відбудеться Синод Вселенського патріархату, під час засідання якого затвердить текст Томосу для Православної церкви в Україні.

Про це під час засідання погоджувальної ради парламенту заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"27-29 листопада у Стамбулі відбудеться Синод Вселенського патріархату, який затвердить текст Томосу для Православної церкви в Україні. Під цим Томосом поставлять свій підпис всі члени Синоду Константинопольської православної церкви. Це відкриває шлях для оголошення всеукраїнського архієрейського Об'єднавчого собору в Києві. Попередньо планується, що він відбудеться на початку грудня. Це для того, щоб не було дискусій стосовно різних дат проведення Собору у Києві. Ми тісно співпрацюємо з Вселенською патріархією – зберігаємо спокій і чекаємо на це історичне, для нашої країни рішення", – заявив Парубій.

Нагадаємо, головний секретаріат Синоду Вселенського патріархату раніше повідомив, що Об'єднавчий собор Української православної церкви відбудеться у грудні цього року.

Як відомо, 11 жовтня було оголошено рішення Синоду в Стамбулі, згідно з яким Вселенський патріархат продовжує процедуру надання Томосу для автокефалії Українській православній церкві.

Зазначимо, за так званою дорожньою картою до отримання автокефалії Православною церквою в Україні, після відповідного рішення синоду Вселенського патріархату ще має відбутися собор за участю архієреїв Київської патріархії, УАПЦ та Московського патріархату у Києві щодо утворення єдиної помісної УПЦ та обрання предстоятеля, а потім – отримання Томоса про автокефалію як документа.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: