fbpx
Сьогодні
20:04 18 Лис 2018

Україна закликала НАТО підтримати ініціативу про миротворців на Донбасі

Перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко закликала Парламентську асамблею НАТО підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі та участі в такій місії жінок.

Як повідомила Геращенко, про це вона заявила під час дискусії «Жінки. Мир. Безпека» в рамках 9-ї сесії ПА НАТО у канадському Галіфаксі.

"Закликала підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі, й було б добре, аби в миротворчій місії жінки складали значний відсоток», – відзначила Геращенко.

Також, за її словами, вона розповіла про участь українок в мирних процесах, про роль жінок-військових і цивільних для відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Як підкреслила Геращенко, українські жінки платять найвищу і найстрашнішу ціну за російську агресію, розв'язну проти України.

«Більше 1500 вдів, більше 2250 мам, що втратили синів… Розповіла про юних медсестер і жінок-солдатів, вбитих російськими найманцями, про жінок, які залишаються заручниками на окупованому Донбасі за проукраїнську позицію. Наголосила, що Донбас, і особливо Крим, залишаються закритими для моніторингових місій, ми не можемо в повній мірі фіксувати всі порушення прав людини там, в тому числі сексуальні злочини", – написала вона.

Крім того, додала Геращенко, під час дискусії сторони обмінялися думками щодо активізації ролі жінок в миротворчих процесах зі спеціальним представником Генсека НАТО з питань жінок, миру, безпеки Клер Хатчінсон, яка нещодавно відвідувала Україну.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: