Новини

В Одесі відкрили велопрокат Nextbike, але запрацюють станції лише навесні

16 листопада в Одесі відкрили систему громадського прокату велосипедів. Компанія Nextbike відкриє 10 станцій до кінця місяця. Проте запрацюють станції тільки з весни.

Поки що велопрокат в Одесі — це пілотний проект. Спочатку станцій буде 10 і близько 100 велосипедів. В планах приблизно 100 станцій і 1000 велосипедів на Одесу.

Як і в інших містах, перші станції з'являться в центрі, в діловій частині, а потім поширюватимуться в інші місця, щоб з'єднати центр зі спальними районами.

Станція вже є на Привокзальній площі. Також станції встановлять в парку Шевченка, на Соборній площі, на Пантелеймонівській у музкомедії, в Аркадії (біля центрального входу), на пляжі Ланжерон тощо.

Потім визначать найбільш популярні маршрути, і на них станцій буде більше. Крім того, інформація про маршрути використовуватиметься для облаштування велодоріжок. Компанія обіцяє надати карту станцій і докладну інструкцію з користування системою.

Зараз діють загальні тарифи по Україні. Одноразова поїздка буде коштувати 20 грн за годину поїздки. Окрім того, будуть місячні і сезонні абонементи. Наприклад, в Харкові місячний абонемент — 250 грн., а сезонний — 800 грн. Оплата за користування велопрокатом проводиться тільки в безготівковій формі: можна розплатитися карткою, на сайті або в додатку.

Nextbike-Україна заснована в 2012, і Одеса стала п'ятим містом нашої країни, де відкривається велопрокат компанії. До цього систему запустили у Києві, Львові, Харкові, Вінниці. Реєстрація в системі дає можливість користуватися нею у всіх країнах і містах, де працює велопрокат компанії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, захист людей і громад, зрив будь-яких спроб наступу росіян

Президент України Володимир Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, фізичний захист людей і громад,… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Російські окупанти прорвалися до Красногорівки, але ЗСУ заблокували штурмові групи ворога, – ОСУВ “Хортиця”

Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївському напрямку у Донецькій області.… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Зеленський заслухав доповіді міністра оборони та головнокомандувача ЗСУ про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 8 травня заслухав доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова та звіт головнокомандувача… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Це “божевільна місія”: Угорщина виступила проти створення фонду НАТО на €100 млрд для України

Угорщина не братиме участі у фонді НАТО для України на 100 млрд євро, який запропонував створити генсек… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Індії затримали чотирьох людей: намагалися вербувати найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.