fbpx
Сьогодні
16:22 18 Лис 2018

Марш трансгендерів у Києві: в результаті сутичок постраждали двоє дівчат

Двоє дівчат постраждали в Києві під час акції на підтримку трансгендерних людей.

Про двох потерпілих унаслідок розпилення балончика повідомляє прес-служба поліції Києва, "УНН" уточнює, що постраждали дівчата.

Інцидент стався біля станції метро "Університет", де мав стартувати марш до Дня пам'яті трансгендерних людей, загиблих від насильства. Повідомляється, що марш мав початися в парку Шевченка, але там зібралися його противники, тому акцію перенесли до станції метро "Університет".

Саме біля входу до підземки збиралися учасники акції, які, згідно із заявкою, своїм заходом хотіли привернути увагу суспільства до проблем трансгендерних людей, повідомляє поліція Києва.

"А представники інших організацій, які проводили захід у Парку імені Тараса Шевченка, намагалися влаштувати провокацію, прибувши до станції метро. Поліцейські, щоб не допустити конфліктів, розділили учасників. У цей час невідомий чоловік застосував газовий балончик, унаслідок чого двом людям знадобилася медична допомога", – сказано в повідомленні поліції.

Правоохоронці продовжують нести службу в центральній частині міста.

"УНН" уточнює, що акція на підтримку трансгендерних людей була зірвана, в учасників маршу, як повідомляє агентство, летіли димові шашки. У супроводі поліції їх супроводжували до метрополітену. У середину станції метро "Університет" не пускали людей. Правоохоронці стояли кордоном, щоб за активістами не пройшли ті, хто протестує проти акції. Однак зі станції людей випускали.

20 листопада у світі відзначають Міжнародний день пам'яті трансгендерних людей, тобто таких, чиє самовідчуття не збігається зі статтю. Цього дня згадують тих, хто загинув за трансфобію: ненависть і упередженість до проявів трансгендерності та гендерної неконформності.

З 2016 року щорічно 18 листопада в Києві відбувається марш до Міжнародного дня пам'яті трансгендерних людей, загиблих від насильства.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: