fbpx
Сьогодні
16:09 16 Лис 2018

Угорські дипломати допомогли втекти екс-прем'єру Македонії, якому світила тюрьма за корупцію, - ЗМІ

Поліція Чорногорії повідомила, що колишній прем'єр-міністр Македонії Нікола прибув до країни з Албанії, але того ж дня залишив її у супроводі угорських дипломатів.

Про це повідомляє AP із посиланням на поліцію.

"Поліція Чорногорії повідомила, що колишній прем'єр-міністр Македонії, який втік після вироку за корупцію, прибув до країни з Албанії на початку цього тижня, але залишив Чорногорію того ж дня", – йдеться у повідомленні.

За даними поліції, Груєвський перетнув чорногорський кордон 11 листопада. Водночас правоохоронці відмовилися повідомляти, до якої країни він поїхав далі.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, екс-прем'єр виїхав з Чорногорії до Сербії, яка має кордон з Угорщиною.

За інформацією Vijesti daily, коли Груєвський на машині перетинав чорногорський кордон, його супроводжували угорські дипломати, а до Сербії всі пасажири вирушили вже на дипломатичних номерах.

Сербська поліція ще не прокоментувала повідомлення.

2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив дворічний термін ув'язнення для колишнього глави уряду Ніколи Груєвського за незаконну купівлю елітного автомобіля Mercedes.

Таким чином, суд підтвердив вирок суду у Скоп'є, що визнав Груєвського винним у незаконному придбанні за державні кошти розкішного автомобіля, який екс-прем'єр планував використовувати для власних потреб.

13 листопада поліція Македонії видала ордер на арешт Груєвського через те, що судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення.

Згодом виявилося, що розшукуваний екс-урядовець попросив притулку в Угорщини в одному з угорських посольств поза межами своєї країни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: