fbpx
Сьогодні
16:50 16 Лис 2018

У Нідерландах Microsoft, Tencent та Intel вирішують, хто краще вирощує огірки: компанія Біла Гейтса попереду

Команди від компаній Microsoft, Intel і Tencent на території Вагенінгенского університету в Нідерландах з'ясовують, хто з них краще вирощує огірки.

У провінції Гелдерланд з вересня по грудень проходить експеримент Autonomous Greenhouse Challenge, присвячений вирощування огірків в повністю автоматизованих теплицях.

Конкурс автономних оранжерей стартував у вересні і триватиме до грудня.

Усі команди, що беруть участь зайняті вирощуванням огірків, оскільки дана овочева культура була обрана в якості тестової через різноманітність підходів до її вирощування.

У експерименті роль людини зведена до мінімуму. Людям все ще доводиться заходити в теплицю, щоб зрізати огірки і при необхідності видаляти листя, проте параметри навколишнього середовища регулює штучний інтелект.

Зокрема, алгоритм, аналізуючи дані з датчиків управляє штучним освітленням, вентиляцією, іригацією, внесенням підгодівлі, температурою та іншими показниками, що впливають на зростання овочів.

Крім технологічних гігантів, в конкурсі беруть участь китайські студенти з AiCu (Artificial Intelligence Cucumber) і контрольна група професійних садівників з Нідерландів.

Остання використовує традиційні методики тепличного вирощування огірків.

Станом на кінець жовтня лідирує команда Microsoft Sonom, за нею йде Tencent iGrow і команда китайського стартапу AiCu.

На четвертому місці розташувалися традиційні садівники.

З марафону випала тільки команда Deep Greens компанії Intel, яка просіла за результатами з 2 по 15 жовтня

Таким чином, вже зараз видно, що в середньому штучний інтелект справляється з фермерської роботою краще за людину.

Подробиці про застосовувані кожною групою технологій можна очікувати після закінчення змагань. Підсумки конкурсу будуть підведені до кінця року.

Журі Вагенінгенского університету оцінить надійність і екологічну стійкість методів кожної команди, після чого оголосить переможця.

Змагання фінансуються ініціативою Tencent Exploration Team, яка інвестує в перспективні агропроекти, що працюють над вирішенням глобальних проблем.

Китайський холдинг, зокрема, хоче зрозуміти, чи зможе штучний інтелект підвищити врожайність, щоб нагодувати зростаюче населення Землі в умовах кліматичних змін.

За прогнозами ООН, до 2030 року населення Землі досягне восьми з половиною мільярдів людей. Однак території, найбільш придатні для сільського господарства, вже обробляються, і значного їх приросту не передбачається.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: