fbpx
Сьогодні
14:32 16 Лис 2018

Мінкульт оскаржив передачу Почаївської лаври Московському патріархату

Міністерство культури оскаржило держреєстрацію права УПЦ МП на користування майном Почаївської лаври.

По це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

"Відповідно до матеріалів досудового розслідування встановлено, що представник Міністерства культури України, права та інтереси якого порушено, оскаржив до Міністерства юстиції України зазначені дії державного реєстратора із вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври та притягнути реєстратора до відповідальності", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також нагадали, що управлінням поліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної передачі прав на лавру.

Зазначається, що державний реєстратор зловживав своїми повноваженнями, передаючи право користування комплексом Почаївської лаври до УПЦ МП.

"Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області, яка контролює хід розслідування у цьому кримінальному провадженні", – повідомили також у прокуратурі.

На початку листопада у ЗМІ з'явилася інформація, що Почаївську Свято-Успенську лавру в Тернопільській області незаконно передано в користування УПЦ МП. Зокрема, депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця оприлюднив документи державного реєстратора, який в 2018 році виконав рішення екс-прем'єр-міністра Віктора Януковича від 2003 року і передав у користування заповідника до 2052 року шість об'єктів Почаївської лаври (собори, дзвіницю, келії, архієрейський будинок – загалом 7 тис. квадратних метрів).

Депутат тоді продемонстрував витяг із Держреєстру, згідно з яким споруди Лаври записані на УПЦ МП до 1 січня 2052 року з правом пролонгації.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: