fbpx
Сьогодні
11:50 16 Лис 2018

Антикорупційна прокуратура оголосила про підозру екс-голові фіскалів Продану

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила про підозру за незаконне збагачення колишньому в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

"15.11.2018 року прокурором САП складено та підписано письмове повідомлення про підозру (Продану – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 КК України (незаконне збагачення)", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що прокурори забезпечили "вручення вказаного повідомлення про підозру у спосіб, передбачений КПК України".

У САП нагадали, що 15 листопада Продан не з'явився на виклик для проведення слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) та ч.3 ст.209 (відмивання коштів) КК України.

До того екс-виконуючого обов'язки голови ДФС викликали до САП на 8 листопада.

"Однак на виклики чиновник не з'явився та до теперішнього часу не надав будь-яких підтверджуючих документів щодо поважності причин неявки", – йдеться в повідомленні.

У САП додали, що опубліковані Проданом у соцмережі заяви про перебування закордоном на лікуванні не знайшли свого підтвердження у передбачений кримінальним процесуальним законом спосіб.

5 вересня Кабінет міністрів звільнив в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана за його власною заявою.

Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.

САП підозрює Продана у набутті 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в.о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016 року по червень 2018 року.

Повідомляється, що за ці кошти Продан придбав дві квартири у Києві за 6,7 мільйона, два будинки у Туреччині за 78 мільйонів і 3 авто представницького класу за 3,4 мільйона гривень, але оформив їх на близьку особу.

Також слідство перевіряє причетність екс-очільника ДФС до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: