fbpx
Сьогодні
15:08 15 Лис 2018

З 1 січня кабельне телебачення в Україні здорожчає до 40%

З 1 січня 2019 ціни на українське кабельне телебачення зростуть на 15-40%.

Про це повідомляє голова правління Асоціації правовласників і постачальників контенту Наталія Клітна.

Згідно з даними Держстату за перше півріччя 2018 року, середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, в Україні вже складає близько 72 грн.

Але зростання тарифів триває. Це обумовлено істотним підвищенням плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, необхідністю збільшення заробітної плати працівникам, збільшенням плати за комунальні послуги.

Так, мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами можуть становити приблизно 56-70 грн, залежно від регіону.

Але, швидше за все, тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів.

"При цьому доступ до українських каналів, які є лідерами переглядів, залишається безкоштовним для глядачів супутникового, ефірного цифрового телебачення і в мережі інтернет. Але кабельним мережам доводиться платити за доступ до контенту", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це створює нерівність умов для розвитку різних підприємств зв'язку в сфері телебачення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: