fbpx
Сьогодні
13:11 15 Лис 2018

Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт російського опозиціонера Навального

У Страсбурзі Велика палата Європейського суду з прав людини винесла остаточне рішення на користь російського опозиційного політика Олексія Навального проти РФ.

Про це повідомляє "Новая газета".

В останнє подібний вердикт щодо Росії було винесено в 2004 році, коли суд визнав політично вмотивованим переслідування російського бізнесмена Володимира Гусинського.

ЄСПЛ постановив, що стосовно Навального мало місце порушення статті 18 Європейської конвенції з прав людини.

Зазначається, що влада РФ порушила проти Навального його право на висловлювання своєї позиції та свободу слова, арештувавши його за "незаконні" мітинги.

"Справа стосується семи затримань Навального на різних акціях протесту і подальшого судового переслідування за адміністративні правопорушення", – пише видання.

Перераховані випадки відбулися з березня 2012 по лютий 2014 року.

Крім того, суд постановив виплатити Навальному з російської казни 50 000 євро компенсації моральної шкоди, 12 653 євро за понесені витрати і 1025 євро матеріальної шкоди.

Але раніше російська влада оскаржили це рішення. В результаті в травні 2017 року справу було передано на розгляд Великої палати ЄСПЛ.

І ось сьогодні суд виніс остаточне рішення, підтвердивши попередній вирок.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: