fbpx
Сьогодні
15:47 15 Лис 2018

В Британії уже 3 міністри подали у відставку через Brexit-угоду

В уряді Великої Британії сталася відставка ще одного міністра у зв'язку з незгодою із проектом угоди щодо виходу країни з ЄС.

Посаду залишає міністр праці та пенсій Естер Макві, про своє рішення вона повідомила у Twitter.

"Цього ранку я проінформувала прем'єр-міністра про свою відставку з її кабінету", – повідомила Макві.

"Угода, яку ви представили вчора перед кабінетом міністрів, не поважає результати референдуму (про вихід Британії з ЄС – Ред.)", – пояснила міністр.

Раніше стало відомо про відставку ключового міністра з питань Brexit Домініка Рааба. Він заявив, що не може із чистою совістю підтримати умови, запропоновані угодою з ЄС.

Крім того, через незгоду з проектом угоди про Brexit про відставку у четвер повідомив також державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вара.

Напередодні після п'ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем у вівторок на технічному рівні.

Зокрема, угода містить деякі чутливі для Британії пункти, зокрема питання Північної Ірландії. Угода передбачає, що між цією територією Британії та Ірландією-членом ЄС фактично не буде кордонів навіть після Brexit.

Це рішення відкрило дорогу для офіційного затвердження умов Brexit на рівні Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС, який пройде 25 листопада.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: