fbpx
Сьогодні
19:46 14 Лис 2018

В Україні з 1 січня 2019 року підвищаться тарифи на кабельне телебачення

Починаючи з 1 січня 2019 року в Україні підвищаться тарифи на кабельне телебачення, телебачення IPTV і інших технологій.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації правовласників та постачальників контенту.

Як повідомляється, зростання може скласти від 15% до 40% залежно від регіональних особливостей, набору телеканалів та економічних показників діяльності провайдерів.

Як повідомляє Держстат України, у першому півріччі 2018 року середній обсяг реалізованих послуг на одного абоненка кабельного телебачення, в тому числі цифрового, становив близько 72 гривень. Тим не менш, тарифи продовжать зростати у зв'язку з підвищенням вартості прав на інтелектуальну власність, необхідністю підвищення заробітних плат працівникам галузі, плати за електрику і рядом інших факторів.

Мінімальні тарифи за доступ до пакетів із винятково українськими телеканалами можуть становити від 50 до 70 гривень залежно від регіону, проте, припускають в Асоціації, вони можуть бути значно вище у зв'язку з тим, що провайдери змушені оплачувати ретрансляцію іноземних розважальних каналів для залучення абонента і підвищення цінності телевізійної послуги порівняно з безкоштовним ефірним мовленням.

Відзначається також, що підвищення тарифів необхідне для збільшення обсягів фінансування виробництва українського контенту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: