fbpx
Сьогодні
21:13 14 Лис 2018

У Словенії Сенцову присудили нагороду Платформи європейської пам'яті та совісті

Фото АР

Українському політв'язню, режисерові Олегу Сенцову присудили нагороду проекту Платформа європейської пам'яті та совісті.

Про це повідомив посол України у Словенії Михайло Бродович.

Проект займається дослідженням тоталітарних режимів в Європі в 20 столітті.

Нагороду Сенцова отримав сам Бродович.

"Висловлюю щиру вдячність міжнародній спільності за демонстрацію своєї солідарності з українськими політичними бранцями. Важливо змусити державу-агресора поважати права та свободи людини. Демократичне та правове суспільство не має і не може стояти осторонь цієї проблеми сучасності", – заявив дипломат.

"Важливо змусити державу-агресора поважати права та свободи людини. Демократичне та правове суспільство не має і не може стояти осторонь цієї проблеми сучасності", – додав дипломат.

Сьогодні, 14 листопада ц.р. в Парламенті Словенії відбулася надзвичайно приємна та непересічна подія – у рамках…

Posted by Mykhailo Brodovych on Wednesday, November 14, 2018

За інформацією PEN Ukraine, нагороду найближчим часом буде передано родичам Олега Сенцова в Україні.

Довідка. Платформа європейської пам'яті та сумління – міжнародний проект, покликаний досліджувати діяльність і злочини тоталітарних режимів у Європі в XX столітті та не допустити відновлення тоталітаризму в Європі. Від України членами Платформи є Український інститут національної пам'яті, Центр досліджень визвольного руху, Національний музей "Меморіал жертв Голодомору", Фонд збереження історії Майдану та Меджліс кримськотатарського народу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: