fbpx
Сьогодні
10:52 14 Лис 2018

Один з митрополів Московського патріархату не підтримав розрив з Константинополем, - ЗМІ

Митрополит Вінницький і Барський Симеон став єдиним з 83 учасників собору УПЦ МП, який не підписав постанову синоду про розрив євхаристійного спілкування з Константинополем.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела.

Митрополит Симеон єдиний не поставив під цією постановою свій підпис, незважаючи на тиск, який на нього чинили інші ієрархи.

Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом.

13 листопада мала відбутися зустріч президента України Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП в "Українському домі". Зустріч опинилася під загрозою зриву, через те, що канцелярія Київської митрополії від імені митрополита Онуфрія розіслала священникам запрошення на цей захід у Києво-Печерській Лаврі, чим ввела їх в оману.

Того ж дня екстрений собор УПЦ МП назвав недійсними і неканонічними рішення Синоду Вселенського патріархату про визнання предстоятеля УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія канонічними єпископами.

Собор також відмовився приєднуватися до єдиної церкви, оскільки вважає, що автокефалія Україні не потрібна і заявив про припинення євхаристичного спілкування зі Вселенським патріархатом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: