Новини

“Нафтогаз” попереджає, що без опалення можуть лишитися міста у 9 областях країни

На сьогодні 22 із 1168 теплопостачальних підприємств мають проблеми з пільговим постачанням газу.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз".

Станом на 13 листопада компанія не мала можливості надати номінації на газ 22 теплопостачальним підприємствам у дев'яти регіонах України.

"Ключові проблемні ситуації з виробниками тепла наразі склалися у Кривому Розі, Херсонській області, містах Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка", – констатують в НАК.

Головна причиною такої ситуації "Нафтогаз" називає недотримання тепловиробниками вимог постанови Кабінету міністрів №867 "Про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу" від 19 жовтня 2018 року.

Компанія пояснює, що виробники тепла в цих містах накопичили значну заборгованість, не дотримуються графіків її погашення або в попередньому періоді розрахувалися з "Нафтогазом" менше ніж за 90% використаного газу.

"Доти, доки ці підприємства не виконають ці вимоги законодавства, "Нафтогаз" не може надати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабінетом Міністрів", – наголошується в повідомленні.

Згідно з даними НАК, борг Криворізької, Сєверодонецької та Херсонської ТЕЦ, що належать державі, становить відповідно 1056,9 млн грн, 449 млн грн і 354,5 млн грн, і для відновлення постачань газу необхідно сплатити відповідно 374 млн грн, 66,4 млн грн і 95,1 млн грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У Каннах відбудеться благодійний вечір української культури та моди

Благодійний вечір української культури, краси та моди UKRAINIANFASHION FILM FESTIVAL відбудеться 19 травня під час… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Україна завдяки проєкту Світового банку оновлює обладнання для зберігання вакцин: як працює це рішення

В Україні почалася системна заміна обладнання для зберігання вакцин на рівні всіх регіонів у рамках… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

В Україні різко погіршилася погода: очікують грозових дощів та шквального вітру

7 травня в Україні очікують різкого погіршення погодних умов у вигляді дощів із грозами та… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Нідерланди з осені планують постачати Україні винищувачі F-16

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен на спільному брифінгу зі своїм литовським колегою у Вільнюсі заявила,… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

На українські морські безпілотники встановили зенітні ракети, – ЗМІ

Морський безпілотник Magura V5, яким Спецпідрозділ Group 13 Головного управління розвідки Міноборони України знищив російський… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Генасамблея ООН розглянула ситуацію з вето рф на заборону ядерної зброї в космосі

Генеральна Асамблея ООН обговорила ситуацію навколо російського вето на проєкт резолюції Ради Безпеки щодо запобігання… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.