fbpx
Сьогодні
20:56 14 Лис 2018

Гандзюк чекала нападу на себе, але не була готова до того, що це відбудеться так скоро, - подруга

Херсонська активістка та чиновниця Катерина Гандзюк чекала нападу на себе, говорила: "Після Стерненка і Нікітенка я буду наступною".

Про це пише подруга вбитої Катерина Мола в статті на "Телеграфе".

"Вона чекала нападу на себе. Я не вірила їй, бо це звучало надто жахливо, але так, вона говорила це: "Після Стерненка і Нікітенка я буду наступною". Але навіть вона не була готова до того, що це відбудеться так скоро. Напад стався через два дні після того, як ми з Катериною та Стерненком обговорювали ці речі", – пише подруга.

"Ми всі відчували, що насувається щось жахливе, і при цьому залишалися дуже легковажними. Ми фіксували напади на активістів, які відбувалися все частіше, і кожного разу вони були все більш жорстокими, так, ніби вбивці п'яніли від безкарності.
Як тут не сп'яніти, не втратити відчуття реальності: напад на Стерненка – в результаті нападник отримує державну охорону і виправдовується в місцевих ЗМІ, в справі Миколи Бичка співробітники МВС загубили речові докази і розслідують справу як самогубство, напад на Нікітенка – і слідство 34 дні намагається з'ясувати, чи він журналіст, а більше нічого не намагається з'ясувати. Очевидно, таке бажання протидіяти злочинності, дехто сприймає як запрошення до зброї. І, можливо, місцеві князьки, які хочуть безкарно розкрадати ліс, пісок, бурштин, газ, вугілля, – та що завгодно з того, що належить нам усім, цілком правильно інтерпретують сигнали від МВС", – зазначає Мола.

"Сигналів від АП, тим часом, немає зовсім. Скоро вибори, а це означає, що Президент не хоче сваритися з феодалами на місцях, які вміють забезпечувати потрібний результат. Вони забезпечують його вже більш ніж два десятки років, справжні профі. Є тільки невеличкі проблеми в цьому забезпеченні: вбивства найкращих з нас", – наголошує Мола, закликаючи дати відповідь на запитання: хто замовив Катю Гандзюк?

Катерина Мола також розповіла, що Гандзюк звикла до постійного поліцейського стеження, тому не звернула увагу на вбивць.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: