Новини

Знай наших: українська скрипалька перемогла на престижному конкурсі в Парижі

Українка Діана Тищенко отримала першу премію і головний приз Жака Тібо на Міжнародному конкурсі скрипалів імені Лонг-Тібо-Креспен, який проводиться в Парижі з 1943 року.

Крім того, Тищенко також удостоєна спеціального призу Warner Classics & Erato, передає DT.UA.

Конкурс проводиться щорічно і названий на честь своїх засновників – піаністки Маргарити Лонг і скрипаля Жака Тібо. З 2011 року конкурс називається "Лонг-Тібо-Креспен" — його третім патроном стала співачка Режін Креспен, та в конкурсі додалися змагання вокалістів.

Конкурсний відбір учасників, що подали заявки у 2018 році, був проведений виїзним журі на початку нинішнього літа в Лондоні, Парижі, Амстердамі, Берліні, Відні, Москві, Пекіні, Сеулі, Токіо і Нью-Йорку. До участі були допущені 39 молодих скрипалів у віці до 30 років. До журі конкурсу увійшли дванадцять видатних скрипалів нашого часу, представники Франції, Німеччини, Японії, Сінгапуру, Канади, Швеції та Росії. Голова – Рено Капюсон, Франція.

Публічні відбори в півфінал і фінальні змагання-концерти відбулися з 1 по 10 листопада в знаменитому паризькому залі Корто. До півфіналу пройшли 12 учасників, у фінал – виступ з оркестром – журі допустило шістьох. Заключний тур проходив у концертному залі L Auditorium de Radio France. Тут два вечори – по три учасника у концерті – публічно змагалися: 9 листопада Маюмі Канагава зі Сполучених Штатів, Дмитро Смирнов з Росії і Даніель Коган (Росія, Канада, онук великих скрипалів Леоніда Когана і Єлизавети Гілельс, племінник диригента Павла Когана). А 10-го (в порядку виступу) – 18-річна Луїза Стаплз з Великої Британії, Діана Тищенко і японець Арата Юмі.

Фінали включали два розділи: спочатку виконувалася повільна друга частина одного з скрипкових концертів Йозефа Гайдна. Музику віденського класика солісти грали без диригента, оскільки в його епоху як окрема професія посада диригента ще не сформувалася, він сам грав першу скрипку, одночасно керуючи оркестром. А потім кожен учасник виконував романтичний концерт. Тут за пульт Національного оркестру Луари став французький диригент Паскаль Рофе.

За рішенням журі, Тищенко отримала першу премію, друга і третя премії присуджені 24-річній Маюмі Канагаві зі Сполучених Штатів і 24-річному Дмитру Смирнову з Росії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У ISW зазначили, що відхід військ ЗСУ з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників. Про враження цілей у… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1300 окупантів та 37 артсистем

Минулої доби, 28 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Війська рф понад 300 разів били по Запорізькій області: є порений та руйнування 

Загарбники впродовж доби 346 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 10 населених… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Генштаб: Сили оборони відбили 55 атак противника на Авдіївському напрямку

Українські військові утримали позиції та відбили штурми російських військ на Херсонському напрямку. Також ЗСУ відбили… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.