fbpx
Сьогодні
18:01 13 Лис 2018

УПЦ МП розриває спілкування з Константинопольським патріархатом, - рішення Собору єпископів

Собор єпископів Української православної церкви (Московського патріархату) прийняв рішення припинити євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом.

Про це зазначається в постанові Собору єпископів УПЦ (МП), оприлюдненому прес-службою церкви.

"Собор єпископів Української Православної Церкви вважає, що рішення Священного Синоду Константинопольського Патріархату від 11 жовтня 2018 року стосовно українського церковного питання є недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили", – вказується в повідомленні.

"Рішення про встановлення юрисдикції Константинопольського Патріархату на території України є наслідком спекулятивного трактування церковної історії. А рішення про зняття анафеми та інших церковних заборон із лідерів розколу та визнання дійсності псевдохіротоній, які були звершені ними під час перебування в розколі, є наслідком спотвореного тлумачення православних канонів", – вважають в УПЦ (МП).

Собор єпископів звинуватив Константинопольський патріархат у розкольництві у зв'язку з тим, що прийняті ним рішення є "антиканонічними" і "визнають розкольників".

"У зв'язку з цим, євхаристичне спілкування Української Православної Церкви з Константинопольським Патріархатом на даний час є неможливим і припиняється", – вказується в постанові.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: