fbpx
Сьогодні
16:51 13 Лис 2018

Росію вважають агресором лише 63% українців, - опитування

Згідно з результатами опитування трохи більше половину українців – 63% вважають Росію країною-агресором щодо України.

Такі дані спільного опитування Центру "Соціальний моніторинг" Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг" опублікували 13 листопада.

63% українців на питання "чи вважаєте Ви Росію країною-агресором відносно України?" відповіли "так", а 22% не вважають Росію агресором, ще 15% проголосували за варіант "важко відповісти".

Згідно з даними опитування, якби Україна могла стати членом тільки одного міжнародного союзу, станом на вересень 2018 рік, то 47% українців проголосували би за вступ України до ЄС, 30% проголосували за варіант "не вступати ні в який союз, рівновіддаленість від ЄС і Росії", 12% проголосували за "важко відповісти" і 11% за вступ до Митного союзу з РФ.

Якби Україна могла стати членом тільки одного безпекового союзу, то 39% підтримали вступ до НАТО, 35% проголосували за варіант "не вступати в жоден союз і оголосити позаблоковий статус", 17% проголосували за варіант "важко відповісти", а 9% за вступ до ОДКБ (Росія, Казахстан, Білорусь та інші) .

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: