fbpx
Сьогодні
21:09 12 Лис 2018

США і Україна домовились про Стратегічний енергетичний діалог

Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко та міністр енергетики США Рік Перрі оголосили про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави за результатами зустрічі Порошенка і Перрі в Києві.

"У ході зустрічі було оголошено про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу, який буде сприяти більш тісній співпраці причетних державних установ та компаній", – йдеться у повідомленні.

Порошенко підкреслив виключно важливе значення співпраці зі США в сфері енергетики для зміцнення енергетичної безпеки України.

Президент відзначив успішну реалізацію низки спільних українсько-американських проектів в ядерній енергетиці, а також постачання в Україну американського вугілля.

За даними прес-служби, глава держави підтвердив зацікавленість у залученні до України сучасних американських технологій та передового досвіду для ефективної розробки наявних запасів нафти і газу.

Крім того, відзначено необхідність подальшої протидії проекту "Північний потік-2", а також диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, зокрема шляхом розширення можливостей для поставок зрідженого газу із США.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: