fbpx
Сьогодні
14:01 12 Лис 2018

Опудало Путіна у Пермі: ймовірного автора затримали і везуть у військкомат

Російські силовики у Пермі затримали ймовірного автора опудала президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За попередніми даними, автором цієї акції може бути волонтер штабу Олексія Навального Олександр Шабарчін.

Опудало з'явилося в неділю, 11 листопада на перетині Комсомольського проспекту і вулиці Леніна у російському місті Перм. На грудях у нього був приклеєний аркуш паперу із написом "Воєнний злочинець Пиня В.В.", а на обличчі – маска президента Росії Володимира Путіна із написом "Брехун" на лобі.

Приблизно через півгодини після появи опудала, до арт-об'єкта приїхав наряд поліції і Росгвардії, які забрали скульптуру і затримали на місці секретаря регіонального відділення Лібертаріанської партії Росії в Пермському краї Олександра Котова.

Той, однак, заявив, що просто "проходив повз і вирішив зняти менекен на відео"

Разом з Котовим затримали його 17-річного знайомого. Удвох їх доставили у відділення поліції по Ленінському району Пермі.

"У нас вилучили речі, відпустили через чотири години без складання протоколу. Взяли пояснення, в якому я відмовився свідчити, посилаючись на 51 статтю Конституції. Відео вони не вилучили, бо не могли розблокувати мій мобільний телефон", – сказав Котов Радіо Свобода.

У прес-службі крайового МВС розповіли, що поліція почала перевірку. Силовики хочуть встановити ім'я автора і виконавця об'єкта, а після цього вирішать, чи порушувати справу.

У пермському штабі Олексія Навального виданню розповіли, що це була не штабна акція, а її мотиви і виконання назвали "безглуздими".

Вперше Шабарчін провів політичний перформанс у квітні цього року. Він вийшов на вулиці з плакатом "Посигналь, якщо проти Путіна". Заклик був звернений до автомобілістів. Це відео набрало більше двох мільйонів переглядів на YouTube.

Олександр Шабарчін не встиг прокоментувати кореспонденту видання, чи дійсно є він автором і виконавцем арт-об'єкта.

Поліцейські затримали його сьогодні, 12 листопада, у під'їзді його будинку.

Зараз Шабарчіна везуть у Верещагіно, його рідне місто, щоб передати в військкомат, як такого, що ухиляється від призову на військову службу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: