fbpx
Сьогодні
20:21 11 Лис 2018

Україна та США відновлюють роботу Комісії стратегічного партнерства

Україна і США ухвалили рішення про відновлення роботи Комісії стратегічного партнерства, засідання якої відбудеться 16 листопада.

Про це під час брифінгу у Парижі повідомив Президент України Петро Порошенко.

"Відбулося більше 40 зустрічей у тому числі з президентом США… Можу наголосити про домовленість проведення 16 листопада Комісії стратегічного партнерства у Вашингтоні на рівні міністрів закордонних справ. Комісія була започаткована майже 10 років тому, і було домовлено відродити її роботу як символ того, що партнерство між Україною і Сполученими штатами носить, дійсно, стратегічний характер", – сказав Порошенко.

Увесь цивілізований світ засудив фейкові «вибори», які Росія проводить на окупованій частині Донбасу. Ці вибори ніким не будуть визнані, а з іншого боку – є заклик до відповідальності РФ як їх організатора.Така ж позиція була висловлена і під час наших переговорів з Ангелою Меркель та Еммануелем Макроном – лідери Німеччини та Франції рішуче засудили проведення Росією «виборів» на окупованому Донбасі.З Президентом Макроном та Канцлером Меркель обговорили просування пропозиції України щодо запровадження миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі і підтримки цієї позиції з боку Франції та Німеччини. Переконаний, тільки миротворці забезпечать безпековий компонент Мінських угод. Також обговорили питання звільнення українських політичних полонених, які незаконно утримуються в тюрмах РФ та Криму, та термінового повернення до переговорів щодо їх обміну, у тому числі військових.

Posted by Петро Порошенко on Sunday, November 11, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: