fbpx
Сьогодні
11:54 11 Лис 2018

Мешканці Сан-Франциско підтримали введення податку для IT-компаній на користь бездомних

Мешканці Сан-Франциско підтримали пропозицію ввести новий податок для великих технологічних компаній. Під час референдуму за це проголосували 60% виборців.

Автори ініціативи Prop. C пропонують залучити IT-компанії до вирішення проблем бездомних людей. Податок може стосуватися компаній з річним обертом більше $50 млн, повідомляє Inc.

Податок становити від 0,175% до 0,69% від валових надходжень.

Загалом активісти хочуть залучати до $300 млн на рік. Ці гроші планують витратити на покупку ліжок в притулки, будівництво доступного житла, розвиток транспорту в бідних районах і психологічну допомогу безпритульним.

Ініціативу розкритикував засновник Twitter Джек Дорсі, Пол Грехем з Y Combinator та компанія Lyft. Дорсі вважає, що це не допоможе безпритульним і створить проблеми для Twitter, ймовірно компанії доведеться навіть покинути місто.

Але в ініціативи також є прихильники. Наприклад, її підтримав міліардер Марк Беніоф, генеральний директор компанії Salesforce.com. Він витратив $7 млн на кампанію в підтримку податку.

Велика кількість бездомних – одна з найбільших проблем для Сан-Франциско. Через те, що в місті працює багато дорогих спеціалістів, вартість житла тут дуже висока.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: