fbpx
Сьогодні
17:53 10 Лис 2018

У Парижі запускають найбільший прокат електричних велосипедів

Жителі Парижа та його передмість можуть незабаром отримати доступ до 20 тисяч електричних велосипедів завдяки новій схемі оренди.

Проект Véligo запускає паризька громадська транспортна компанія Ile-de-France Mobilités (IDFM), пише Engadget.

Метою є скорочення використання автомобілів і, як наслідок, зменшення забруднення повітря у французькій столиці. Véligo буде доповнювати програму обміну звичайними велосипедами Vélib в Парижі, але, на відміну від погодинної оренди і стикувань Vélib, велосипеди Véligo будуть орендовані за 40 євро в місяць і можуть зберігатися у користувачів вдома.

Цікаво, що роботодавці можуть покрити половину витрат, залишаючи користувачам тільки щомісячний рахунок в розмірі 20 євро. Програму планується запустити у вересні 2019 року, починаючи з 10 000 велосипедів.

"Електричні велосипеди мають величезний потенціал. Це допоможе 200 000 парижанам відкрити електронний велосипед і, можливо, надихнути їх на покупку свого власного", – сказала глава IDFM Валері Пекрес.

Електричні велосипеди дуже схожі на звичайні велосипеди Vélib, але можуть працювати на швидкості близько 9 км на годину навіть на пагорбах. Бюджет шестирічної програми складе до 111 млн євро, в залежності від кількості велосипедів.

Альтернативою подібним велосипедам в Парижі став прокат електричних скутерів Lime, в які Uber інвестував $335 млн. Їх можна буде орендувати за допомогою програми Uber в 70 містах Європи і США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: