fbpx
Сьогодні
14:18 10 Лис 2018

Apple запатентувала навушники, які "розуміють", в якому вусі знаходяться

Компанія Apple отримала патент на навушники, які автоматично змінюють звучання в залежності від того, в яку з вушних раковин ви їх вставляєте.

Патент отримав назву "Система і метод автоматичного виявлення лівого вуха для навушників", пише The Verge.

Він описує пару навушників, які будуть оборотні, тобто можуть автоматично визначати, яка вушна раковина є правою чи лівою, грунтуючись на тому, як ви їх вставляєте.

Патентні заявки описують систему, в якій кожен навушник матиме п'ять мікрофонів для визначення того, в якій ушкой раковині вони опинилися. Як тільки навушники визначили розміщення, вони можуть використовувати ці мікрофонні масиви, для поліпшення якості звучання і шумозаглушення.

У патенті основна увага приділяється технології, яка визначає, який навушник на яке вухо надітий. Але, імовірно, Apple може застосувати цей патент інакше, щоб правильно відтворювати праві і ліві стереосігнали на відповідне вухо.

Але, як це завжди буває з патентами Apple, немає ніяких ознак того, що компанія фактично використовує цю технологію в продукті. Ми навіть не знаємо, чи дійсно подібні навушники Apple реальні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: