fbpx
Сьогодні
11:10 09 Лис 2018

Volkswagen хоче реабілітуватися за "дизельгейт" електрокаром, який стане конкурентом Tesla

Німецький автовиробник Volkswagen вирішив створити повністю електричний автомобіль, кинувши виклик Tesla.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, знайоме з планами автовиробника.

Зазначається, що компанія досі відчуває репутаційні втрати через дизельний скандал, тому там вирішили випустити електрокар вартістю до 20 тисяч євро на модульній платформі Volkswagen Modular Electric Drive Matrix, вона зараз проходить під кодовим ім'ям MEB entry.

Для випуску MEB entry компанія планує відповідному чином переобладнати три своїх заводи в Німеччині, щоб вийти на обсяги випуску в 200 тисяч автомобілів на рік.

Інформатор стверджує, що ці плани будуть обговорюватися на майбутньому засіданні наглядової ради директорів 16 листопада.

Відзначимо, що Volkswagen покладає дуже великі надії на платформу MEB, плануючи продавати близько 10 мільйонів електромобілів першої хвилі. До 2022 року різні бренди концерну представлять по всьому світу 27 різних нових моделей на базі МЕВ. А почнеться все з хетчбека Volkswagen I.D., який почнуть серійно випускати в кінці 2019 року.

Після дизельного скандалу Європейська комісія і уряд Німеччини застосували жорсткі заходи відносно автовиробника. Зараз багато європейських міст вводять заборони на автомобілі з дизельними двигунами.

Минулого місяця генеральний директор Герберт Дейс заявляв, що автовиробництво Німеччини фактично стоїть на межі зникнення. Зараз Volkswagen робить все, щоб швидко адаптуватися до нових правил і перевести модельний ряд своїх авто на електричні двигуни. Але скорочення робочих місць все одно не уникнути.

За прогнозом, до 2020 року Volkswagen доведеться скоротити близько 14 тис. робочих місць.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: