fbpx
Сьогодні
13:59 09 Лис 2018

В уряді збирають заявки на виплати від сімей заручників і в’язнів Кремля

Міністерство окупованих територій починає збирати заявки на виплату компенсацій від сімей заручників і політичних бранців Кремля.

Про це повідомила у Facebook заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Зустрілися з міністром ТОТ В. Чернишом. Обговорили питання соціальної і юридичної допомоги родинам заручників та політв'язнів Кремля. Як поінформував мене міністр, всі юридичні процедури, необхідні для виплат родинам (на юридичну допомогу, проїзд, ліки), завершено", – пише вина.

Тому, зараз розпочинається етап збору заявок на отримання таких виплат.

"Тому прохання до родин політв'язнів Кремля подавати відповідно оформлені запити до МінТОТ", — зазначила Геращенко.

Вона запевнила, що міністерство допоможе оформити й підготувати всі необхідні документи, та закликала волонтерів також долучитися до цього процесу.

Водночас вона нагадала, що соціальна реабілітація здійснюється місцевими органами влади, а МінТОТ лише перерахує їм відповідні кошти.

Верховна Рада 20 вересня ухвалила закон № 9026 "Про внесення зміни до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік", який передбачає розблокування виплати соціальної допомоги сім'ям заручників ОРДЛО і політв'язнів Кремля.

10 жовтня 2018 року президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: