fbpx
Сьогодні
16:13 08 Лис 2018

Україна візьме участь у найбільших з часів Холодної війни навчаннях НАТО

Україна відзавтра буде брати участь у наступній фазі найбільших з часів Холодної війни навчаннях НАТО Trident Juncture-2018.

Про це повідомив представник місії України при НАТО, генерал Володимир Аскаров, передає "УНН".

Зараз у військових навчаннях Trident Juncture-2018, які проходять у Норвегії, беруть участь близько 50 тисяч особового складу країн НАТО.

"Безпосередня участь наших військовослужбовців (у Trident Juncture-2018, – ред.) почнеться тільки у другій фазі навчань, так званій командно-штабній фазі, вона триватиме з 9 по 23 листопада. Там беруть участь п'ятеро наших військовослужбовців",- зазначив генерал.

За словами Аскарова, українські війська географічно будуть розташовані в трьох основних місцях: Рамштайн (Німеччина), Неаполь (Італія) і Ставангер (Норвегія).

У Рамштайні українські військовослужбовці будуть займатись питаннями планування повітряних операцій, плануванням операцій з перевезення різних підрозділів.

"У Неаполі наш офіцер буде займатись плануванням майбутніх операцій в рамках логістичного забезпечення, ще один офіцер буде виконувати обов'язки офіцера Центру роботи з засобами масової інформації", – сказав Аскаров.

Офіцер в Норвегії буде займатися питаннями щодо взаємодії під час ведення бойових дій між військовими, місцевим населенням і органами влади.

Навчання відпрацьовує статтю 5 Вашингтонського договору, яка визначає, що напад на будь-якого члена Альянсу є нападом на усі країни НАТО. Тобто це є навчанням з угрупованнями багатонаціональних військ з колективної оборони.

За сценарієм навчань одна з країн здійснила військову агресію відносно Норвегії і війська НАТО мають згрупуватися та відбити напад.

Навчання Trident Juncture проводяться раз на три роки. В останні військові навчання НАТО з понад 50 тисячами солдатів проводили під час Холодної війни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: