fbpx
Сьогодні
13:55 08 Лис 2018

Спеціалісти протестували 13 смартфонів і виявилося, що сучасні моделі з року в рік швидше розряджаються

Експерти взяли 13 моделей різних смартфонів для тестування заряду батарей і результати показали, що чим новіша та сучасніша модель, тим гірша тримається заряд.

Відповідний експеримент провели у The Washington Post.

"За останні кілька тижнів я проводив один і той же тест батареї на 13 телефонах. За кількох винятків, топові моделі цього року показали найгірші результати", – пише автор дослідження.

Новий iPhone XS розрядився на 21 хвилину раніше, ніж минулорічний iPhone X, Google Pixel 3 протримався приблизно на півтори години менше, ніж Pixel 2.

Виробники всіляко намагаються продовжити життя батарей смартфонів, проте подібні тести показують, що літій-іонні акумулятори скоро перестануть справлятися з тим, що від них вимагається в сучасних пристроях, пише видання.

"Батареї поліпшуються дуже повільними темпами, близько 5% в рік. Але споживання енергії смартфонами зростає набагато швидше за ці темпи », – зазначає CEO компанії Qnovо Надим Малуф.

"Ситуація навряд чи покращиться для тих країн, де незабаром запустять зв'язок стандарту 5G, що буде означати збільшений витрата заряду батареї", – зазначає видання.

Тест, який проводили експерти, був досить простим: усі 13 моделей були встановлені на один і той же показник яскравості, і на них відкривалися і запускалися одні й ті ж сайти, до тих пір, поки заряд батареї не скінчиться.

Щоб перевірити свої результати, автор дослідження проконсультувався з журналістами інших видань (CNET, Tom's Guide і Соnsumer Reports) і всі вони підтвердили його спостереження.

Хоча в CNET, наприклад, використовується для цих цілей іншої тест: яскравість екрану встановлюється на 50%, і смартфон програвав одне і те ж відео знову і знову, перебуваючи в режимі для літака.

Результати тесту (результати сучасних моделей відзначені синім, торішніх – сірим):

Тест смартфонів

Тестування показало, що сучасні  смартфони з великими діагоналями екранів або ті, що використовують технологію OLED, як правило показують гірші результаті.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: