fbpx
Сьогодні
Фото, відео 21:37 08 Лис 2018

Позивний "Гордий ведмідь": аноніми розмістили в Лондоні сатиричні білборди з Путіним

Група невідомих активістів розмістила по всьому Лондону сатиричні білборди, присвячені відзначенню "вкладу" російської військової розвідки і президента Володимира Путіна у Brexit.

Про це повідомляє Reuters.

На білбордах зображений президент Росії, який тримає в руці російський прапор та підморгує, поруч – текст: "Відзначмо червоний, білий і блакитний Brexit". Літера "R" у слові "Brexit" розвернута та нагадує кириличну "Я".

Крім того, на одному з білбордів фігурує колишній міністр закордонних справ Боріс Джонсон, зображений у вигляді російського десантника.

Група анонімів, яка стверджує, що стоїть за білборд-кампанією, каже, що вона є "групою офіцерів російської військової розвідки (ГРУ), яка прагне визнання своєї справжньої ролі у голосуванні щодо Brexit".

"Група сподівається подолати нещодавню невиправдану негативну "славу" ГРУ, розмістивши рекламу, яка підкреслює свою роль у неминучому звільненні Великої Британії від ЄС", – ідеться у заяві анонімів, які називають себе "Гордий ведмідь". Як відомо, Британія звинувачує офіцерів ГРУ в отруєнні колишнього подвійного російського шпигуна Сергєя Скрипаля та його доньки Юлії.

Аноніми у своєму Twitter також опублікували відео, на якому Путін їде на собаці з обличчям головного спонсора Brexit-кампанія Аррона Бенкса.

На своєму сайті "Гордий ведмідь" оголосив збір коштів для розміщення великого рекламного щита на станції Ватерлоо. Для досягнення мети необхідно зібрати 55 тисяч фунтів стерлінгів.

У спілкуванні з агентством представник анонімної групи заявив російською мовою, що він занепокоєний здоров'ям російської демократії та виступає проти авторитарних тенденцій Москви.

Група також висловила солідарність з російськими журналістами. Водночас представник групи відмовився зізнатися, хто стоїть за цією кампанією.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: