fbpx
Сьогодні
16:52 08 Лис 2018

Майже 133 тисячі українців обмежені у виїзді за кордон за борги по аліментах

Майже 133 тисячі українців через борги з аліментів були обмежені у виїзді за кордон, праві кермувати автомобілем, користуватися зброєю і полювати.

Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

У Мін'юсті кажуть, що ще близько тисячі боржників нині фактично відпрацьовують провину на суспільно корисних роботах і завдяки такому покаранню за борги вдалося стягнути один мільйон 300 тисяч гривень на користь дітей.

У липні цього року парламент України проголосував за законопроект про чергове посилення відповідальності за несплату аліментів.

Внесені до законодавства зміни встановлюють розміри штрафів: 20% від суми заборгованості, якщо вона перевищила суму необхідних платежів за один рік, 30% – за два роки, 50% – за три роки і більше.

Окремо прописана відповідальність за ухиляння від сплати аліментів на утримання дитини з інвалідністю, рідкісними, тяжкими або онкологічними захворюваннями, або такої, що потребує паліативної допомоги, протягом більш ніж трьох місяців.

За це батька чи матір можуть засудити до суспільно корисних робіт – від 120 до 240 годин.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: