fbpx
Сьогодні
10:31 07 Лис 2018

США готують нові "драконівські" санкції проти Росії

Державний департамент США та Конгрес почали консультації щодо введення нових санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Channelnewsasia.

Після того, як Москва не дотрималася тримісячного терміну виконання Закону США про запобігання використанню хімічної зброї у держдепартаменті хочуть запровадити нові санкції проти РФ.

У Вашингтоні вважають, що причиною для нових обмежень є застосування на території Великої Британії хімічної зброї – нервово-паралітичної речовини "Новачок".

Згідно з законом, Росія повинна була припинити використання "Новачка", який використовувався при отруєнні Сергія Скрипаля та його дочки Юлі в березні, та зобов'язатися не використовувати хімічну зброю проти своїх власних людей і дозволити перевірку щодо виконання закону в Росії ООН.

"Сьогодні відділ поінформував Конгрес, що ми не можемо підтвердити, що Російська Федерація відповідає умовам", – сказала прес-секретар Держдепартаменту США Універ Ноєр.

Водночас, у Держдепартаменті США заявили, що другий раунд санкції буде ще більш "драконівським", ніж перший.

Нагадаємо, раніше Держдеп США ухвалив рішення про нові санкції проти РФ за отруєння Скрипалів. Санкції набули чинності 22 серпня 2018 року.

Повідомлення про нові санкції США проти Росії обвалило рубль. 10 серпня рубль вперше за два роки обвалився до понад 67 руб/$. У Кремлі тоді нові санкції США назвали "драконівськими".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: